tirsdag 17. april 2012

Oreo kake

Jeg har ei god venninne som er ekspert på å lage oreokake. Jeg elsker det! For ei lita stund siden fikk jeg oppskriften som hun bruker og jeg fikk lov å dele den med dere.

Til stor ildfast form (sånn fra ikea):

500 g oreo kjeks (legg 50 g tilsides)
100 g smeltet smør 
2 dl fløte 
2 ss sukker
200 g philadelphia 
1 pk sjokolade mosse (jeg bruker freia med sjokoladebiter 70%)

1. legg kjeksen i en brødpose og sjelv den til de er knust
2. bland den knuste kjeksen og smøret
3. smør blandingen ut i bunn av formen og sett i kjøleskap

4. pisk fløte og sukker
5. bland kremen med kremosten
6. smør massen over kjeksen i formen og sett i kjøleskapet

6. lag mossen som det står på pakken
7. bland inn resten av kjeksene i mossen og smør over ostekremen

8. den bør helst stå i kjøleskapet i et døgn før servering

På bildet har jeg laget av halv oppskrift i en kvadratisk ildfast form fra Rosendahl. 
Ha en fantastisk uke!


2 kommentarer: