lørdag 28. april 2012

fylte bagetter.

Når jeg var liten lagde pappa av og til "fylt brød" han skar en loff i skiver, men ikke helt ned, han lot skorpen under brødet være uskåret. Så lagde han en kjøttdeig saus med mais, løk, det kan kom på. Pappa er ganske kreativ i matveien så det var nok vi barna som stoppet ideene hans om hva man skulle putte i sausen. Uansett.. han tok en spise skje og la kjøttdeig sausen i brødet, mellom "skivene" så la han ost på toppen. Han putta hele brødet i ovnen og når osten var gyllen var middagen klar.
For noen uker siden fikk jeg med meg hjem en haug med mini bagetter, jeg husker ikke hvor det kom fra, men så kom jeg ihvertfall på dette fylte brødet som pappa pleide å lage, så jeg brukte bagettene som brød. Her kommer oppskriften på min kjøttdeigsaus, kjempe god syns jeg!!

1 pk kjøttdeig
1/2 løk
(mais, sopp, vær kreativ) 
5 ss idun sukkerfri ketsjup 
2 ss heinz chili ketsjup 
1 ss tomatpuré
1 glass vann, (1,5-2 dl) 

1. hakk opp løk mens kjøttdeigen bruner seg i panna.
2. stek løken litt sammen med kjøttdeigen
3. hell resten i panna og rør, la sausen koke ca 5 min. 
4. skjær bagetten i 3 skiver, jeg synes det er finest på skrått (man kan også kutte den på langs).
5. stapp ca en ss mellom hver "skive" strø ost over om du vil og sett dem i steke ovnen i noen minutter. 200'c midt i ovnen. 

Håper det smaker!! 
ina

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar