søndag 27. november 2011

juleforberedelser

Min kjære er i kirka allerdere og gjør klar til julespillet som skal holdes idag i intro//stavanger. Jeg er hjemme for og koser meg. I uka hang jeg opp julestjernene i vinduene, jag klarte ikke å vente og etter middag skal jeg og Joakim, min ektemann, pyntejuletreet.
















Vi valgte å kjøpe et falskt et i fjord, litt trist, men vi fant ut at vi ikke kunne prioritere penger på et, halvråttent tre til 500-1000 kroner hvert år.

På torsdag laget jeg kakemenn med familien, to nevøer, mor, søster og bror, jeg glemte dessverre å ta bilder underveis men er kjempe fornøyd med resultatet.












Idag skal jeg begynne min søken etter "den nye jule-desserten". Det er nemlig slik at ikke alle, inkludert meg, tåler så veldig mye melk og i riskrem så er det mye melk! Nå har jeg bestemt meg for å få inn en ny tradisjon, en ny jule-dessert. Min første stopp på veien er hvit sjokolademousse, det er en del melk i denne også, men jeg skal i hvert fall prøve meg.




Oppskriften finner du her: http://www.aperitif.no/Oppskrifter2/kokebok/desserter-is-og-kaker/desserter/Hvit-sjokolademousse-med-kardemomme






Jeg hadde satt veldig pris på innspill på min søken videre, om du pleier å ha en annen dessert til jul enn riskrem, eller vet om en dessert som er veldig god så kom gjerne med et forslag.

Visste du at:
Hvis du ønsker å gi en gave som virkelig betyr noe så vil jeg anbefale deg å ta en titt innom røde kors' sider. Du kan sammen med venner og familie samle inn penger til et spesielt formål (eller pakke som de kaller det) f.eks. 2000 kr for å gi mat til 40 barn i en uke. Eller du kan gå nederst på siden til "beredskapslagrene til jul" og gi det beløpet du ønsker. Jeg skal ta en aksjon på facebook og prøve å få samlet inn til en pakke. 
For mer info se: http://www.minaksjon.rodekors.no/beredskapslager.aspx

tirsdag 15. november 2011

selbu barn

For noen uker siden kom min eldste nevø bort til meg. Han er 4 år, snart 5. Han kom til meg å spurte "tante, kan'sje du laga votta t meg, sånne litt blåe å gråe? Åsså tøfle." " Jo" sa jeg, "ka ti ska du ha di då?" "Te jul" svarte han og la til, "du må laga te Leo åg". Leo er lillebroren på 3. Jeg syntes det var så koselig, og hvem kan vel si nei til en gutt på snart 5 som spør om noe annet enn DS-spill.

Jeg prøve meg først på et par med brune og blå votter, men de var for små...
Hvis noen trenger en ekstra jule gave, eller bare trenger noe varmt til et barn så si ifra..
Som tidligere barnehage tante vil jeg anbefale disse vottene på høstdager uten regn. På dager med regn og i vinter er de perfekte under "regn-trekk-votter", de små hendene vil holde seg gode og varme!


















Derfor laget jeg noen grå med multifarget mønster heller.
Jeg synes det ble stilig med multifarge i mønsteret, litt mer lekent..
Håper guttene mine blir fornøyd!


mandag 14. november 2011

du store lasange

På lørdag ble jeg med ei venninne å lage mat til et ungdomsmøte, vi fikk beskjed om å lage mat til ca 30 stykker.. Vi bestemte oss for å lage lasange, lett og godt. Toro vet hvordan å forenkle kvinners hverdag... hehe. Jeg stekte 10 pakker kjøttdeig og lagpanna var ca 10x20 meter. hehe, nei men den var kjempe stor. Med ord kan eg ikke forklare mer men ta en titt...
















Det var dessverre ikke ikke så mye som ble spist men da fikk vi med oss litt rester og det som ble igjen etter det frøs vi ned... Salat hadde vi egentlig ikke trengt å lage i det hele tatt, men da fikk jeg laget meg en deilig pastasalat med feta ost, deilig!!

Visste du at:
Dixi er et ressurssenter i Stavanger for voktektsofre. Dessverre vet ingen av oss hvor lenge dette senteret vil vare. Dixi spør politikerne om å sette av 25.000 kr i året i 4 år, for et kommune budsjett er dette ingen ting, allikevel er de ikke klare til å sette av disse kronene... Jeg synes dette er feil og vil bare fortelle deg og! LA DIXI BLI!!

onsdag 9. november 2011

filmstrikk.

Jeg liker veldig godt å se filmer. Filmer lar meg rømme fra virkeligheten og gir meg en alternativ virkelighet, derfor liker jeg også veldig godt fantasy filmer, som virkelig er ulik den verden jeg er "bundet" til.
Nå som jeg er drevet i strikkingen pleier jeg å strikke samtidig som jeg ser film. Med det er ikke helt den typer filmstrikk jeg mener. Jeg har lett frem oppskrifter på (strikke) ting og tang fra ulike filmer.

Som lue, skjerf og votter fra Harry Potter.






Jeg lagde også et votter og hals i samme mønster som luen.













Votter fra Twilight.




Laget også en lue til vottene, men er ikke helt fornøyd med den, den ble litt lang. Jeg liker det mønsteret veldig godt da!! Jeg lagde strikket i grått, men tror gjerne vottene i filmen er en blanding av grå og brun, kanskje jeg skal strikke meg et par i brune også...














Her i uka strikket jeg en vott som var for liten... hvis noen har lyst på selbu vott til vinteren så er det bare å si ifra... vottene er 18 cm fra håndledd til topp, og 9 cm fra tommel grop til langefinger, har du en slik hånd og har lyst å kjøpe et par så bare si fra, jeg tar 150 kr for det...




Visste du at?
Hvis du er mellom 15 og 25 år har L54 håndarbeides kvelder hver mandag frem til jul (utenom 28 nov) her kan du ta med deg ditt eget prosjekt eller låne strikke pinner og kjøpe garn, eller makrame ting... Du trenger ikke å kunne det fra før, du kan lære deg både strikke ing og makrame...