fredag 12. august 2011

om å være husmor

Det er mange ting vi forbinder med at noen er husmor. Alt handler om det som skjer i huset. Å være husmor er å vasker, bake, rydde, lage middag osv. Ja, en husmor gjør dette (jeg får heldigvis hjelp av min kjære).
Men ingen spør hvorfor en husmor gjør dette. Er det fordi hun må? Fordi hun liker det? Jeg tror, og i mitt tilfelle så gjør jeg det for å glede andre, for å vise at jeg bryr meg om de rundt meg (for det meste).
Det å bryr seg, det å ha enorm empati tror jeg handler om å være kvinne, enten en er husmor, student eller jobbende. Vi kvinner er laget for å ta vare på andre, enten det er venner, kjærester, barn eller å gi penger til redd barna.
Så la oss ikke glemme de andre! De som trenger oss, verden handler ikke om meg, men om oss.
Hva kan du gjøre? Fortelle ander at du bryr deg, vise gjennom handling at du er der for de.

For meg er det å ha to søte fadderbarn som bor i "watoto", en barnelandsby i Uganda. For meg er det å bli med på fjelltur til prekestolen, "fjelltur for frihet" for å belyse temaet om moderne slaveri. http://www.vl.no/samfunn/article139292.zrm For meg er det å bake kaker til min morfars bursdag, for å lette stresset for min mor, å bake rundstykker for å glede min kjære ektemann med kveldsmat.
Hva gjør du?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar