lørdag 28. april 2012

fylte bagetter.

Når jeg var liten lagde pappa av og til "fylt brød" han skar en loff i skiver, men ikke helt ned, han lot skorpen under brødet være uskåret. Så lagde han en kjøttdeig saus med mais, løk, det kan kom på. Pappa er ganske kreativ i matveien så det var nok vi barna som stoppet ideene hans om hva man skulle putte i sausen. Uansett.. han tok en spise skje og la kjøttdeig sausen i brødet, mellom "skivene" så la han ost på toppen. Han putta hele brødet i ovnen og når osten var gyllen var middagen klar.
For noen uker siden fikk jeg med meg hjem en haug med mini bagetter, jeg husker ikke hvor det kom fra, men så kom jeg ihvertfall på dette fylte brødet som pappa pleide å lage, så jeg brukte bagettene som brød. Her kommer oppskriften på min kjøttdeigsaus, kjempe god syns jeg!!

1 pk kjøttdeig
1/2 løk
(mais, sopp, vær kreativ) 
5 ss idun sukkerfri ketsjup 
2 ss heinz chili ketsjup 
1 ss tomatpuré
1 glass vann, (1,5-2 dl) 

1. hakk opp løk mens kjøttdeigen bruner seg i panna.
2. stek løken litt sammen med kjøttdeigen
3. hell resten i panna og rør, la sausen koke ca 5 min. 
4. skjær bagetten i 3 skiver, jeg synes det er finest på skrått (man kan også kutte den på langs).
5. stapp ca en ss mellom hver "skive" strø ost over om du vil og sett dem i steke ovnen i noen minutter. 200'c midt i ovnen. 

Håper det smaker!! 
ina

tirsdag 17. april 2012

Oreo kake

Jeg har ei god venninne som er ekspert på å lage oreokake. Jeg elsker det! For ei lita stund siden fikk jeg oppskriften som hun bruker og jeg fikk lov å dele den med dere.

Til stor ildfast form (sånn fra ikea):

500 g oreo kjeks (legg 50 g tilsides)
100 g smeltet smør 
2 dl fløte 
2 ss sukker
200 g philadelphia 
1 pk sjokolade mosse (jeg bruker freia med sjokoladebiter 70%)

1. legg kjeksen i en brødpose og sjelv den til de er knust
2. bland den knuste kjeksen og smøret
3. smør blandingen ut i bunn av formen og sett i kjøleskap

4. pisk fløte og sukker
5. bland kremen med kremosten
6. smør massen over kjeksen i formen og sett i kjøleskapet

6. lag mossen som det står på pakken
7. bland inn resten av kjeksene i mossen og smør over ostekremen

8. den bør helst stå i kjøleskapet i et døgn før servering

På bildet har jeg laget av halv oppskrift i en kvadratisk ildfast form fra Rosendahl. 
Ha en fantastisk uke!


lørdag 7. april 2012

bursdagsmuffins

Til bursdagen min laget jeg fire ulike varianter av muffins. Jeg hadde bursdag i januar så jeg er jo litt på overtid kan du si.. Jeg har fått i oppgave å lage muffins til min lillesøsters konfirmasjon så det blir spennende. Da får jeg prøve å komme på noe gøy! MEN... Her kommer endelig oppskriftene.

Oreo muffins:
300 g mel
120 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
2 egg
100 g smeltet smør
1 rull oreo kjeks

1. bland det tørre
2. tilsett melk, egg og smør
3. putt kjeksen i en brødpose, sjevl den til den er knust
4. blad kjeksen  røren
5. fyll muffinsformene 3/4 fulle

Gir ca 16-20 muffins
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 20 min

krem:
1 pk tine kremost(ca 1/2 philadelphia)
60 g smør, romtemperert
4 dl melis
2 ts vaniljesukker
1/2 rull oreo kjeks


1. blandt alt sammen til en krem



After eight muffins:
300 g mel
120 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
2 egg
100 g smeltet smør
100 g kokesjokolade
1/2 ts peppermynte dråper

Samme fremgangsmåte som oreo muffins
Men hakk opp sjokoladen. Tilsett sjokolade og peppermynte dråpene til slutt.


krem:
1 pk tine kremost(ca 1/2 philadelphia)
60 g smør, romtemperert

4 dl melis
2 ts vaniljesukker
3 dråper peppermynt
grønn konditorfarge til ønsket resultat


Krydder muffins:
250 g mel
120 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
2 egg
100 g smeltet smør
40 g kakao pulver 
2 ss kanel 

1. bland det tørre 
2. tilsett det "våte" 
3. hell i formene


Krem:
Ostekrem med ønsket konditorfarge



Lyse muffins med sjokoladebiter:
300 g mel
120 g sukker
1 ss bakepulver
1 ts vaniljesukker
2,5 dl melk
2 egg
100 g smeltet smør
200 g melkesjokolade  


1. bland det tørre 
2. tilsett det "våte" 
3. hakk sjokoladen og tilsett røren
4. hell i formene

Krem:
Ostekrem med ønsket konditorfarge