fredag 3. juni 2011

muffins

Har ikke helt mistet muffins-dilla.

marmor muffins - se tidligere innlegg.

















 Bananmuffin. Velig god, men ikke helt som Mammas banankake.

300 g mel
1 ss bakepulver
1/8 ts salt
120 g sukker
2 1/2 banan
1 1/2 dl melk
2 egg
100 g smeltet og avkjølt smør






1. bland alt det trørre i en bolle og tilsett egg. 
2. bland smør med melk (så blir det avkjølt).
3. hell røren i former.
4. stek mildt i oven på 200 'c i 20 min.


Denne saken heter seig sjokolademuffins.. KJEMPE god!!

225 g mel
40 g kakaopulver
1 ss bakepulver
1/8 ts salt
120 g mykt brunt sukker (demera)
2 egg
2 dl rømme
100 g smeltet og avkjølt smør
3 ss lys sirup





1. bland alt det trørre i en bolle
2. tilsett resten i rekkefølge.
3. hell røren i former.
4. stek mildt i oven på 200 'c i 20 min.



Jeg laget noen hærlige berlinermuffins til 17.mai feiringen.


300 g mel
1 ss bakepulver
1/8 ts salt
120 g sukker
1 ts vaniljesukker
2 egg
2 dl melk
100 smeltet, avkjølt smør

fyll: syltetøy eller vaniljekrem


1. bland alt det trørre i en bolle og tilsett egg.
2. bland smør med melk (så blir det avkjølt).
3. hell halve røren i formene (ca 1 1/2 ts i hver form)
4.  legg en liten ts med syltetøy eller vaniljekrem på røren i formene.
5. dekk over fyllet med resten av røren.
6. stek mildt i oven på 200 'c i 20 min.

topping (valgfri)
1. smelt smør, ta en "mat kost" og smør smøret over muffinsen
2. dryss over vanlig sukker eller perlesukker.



Jeg laget også noen sjokolade og kanel muffins for en stund siden, har ikke bilde av dem, men de var veldig gode!
225 g mel
40 g kanel
1 ss bakepulver
2 ts kanel
1/8 ts salt
120 g mykt brunt sukker
150 g mørk hakker sjokolade
2 egg
2 1/2 dl melk
100 g smeltet og av kjølt smør.


1. bland alt det trørre i en bolle og tilsett egg. 
2. bland smør med melk (så blir det avkjølt).
3. rør inn sjokoladen.
4. hell røren i former.
5. stek mildt i oven på 200 'c i 20 min.


Ps. men kan bruke bare vanlig brunt sukker eller hvitt sukker om man ikke har demararsukker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar