tirsdag 29. mai 2012

lyse sjokoladebit kjeks

Hei i helga var jeg på leir på Tonstadli. Det var en kjempe flott plass! Det var fantastisk vær og fantastiske folk. Jeg reiste med menigheten intro for å se mer om de gå til: sandnes.intro.co
Lørdagskveld skulle alle deltagerne ta med seg litt hver av godsaker som skulle serveres, jeg lagde cookies med lys og mørk sjokolade. Her kommer oppskriften:

lyse sjokoladebit kjeks, eller sagt på engelsk light chocolate chip cookies.
100 g smør 
135 g sukker
1 egg
150 g mel
1,5 ts bakepulver
60 g hakket sjokolade
70 g hakkede mandler 


1. smør og sukker røres hvitt, dette vil ta noen minutter. Smøret må være romtemperert.
2. tilsett egget og rør det sammen.
3. tilsett resten. Jeg pleier ikke ha mandler i mine kjeks, da kan man heller ta 100 g sjokolade. Jeg hadde 50 g hvit og 50 g mørk sjokolade. 
4. ta ca en ss deig i en klump på brettet, ganger så mange du har plass til, men husk at de "skir ut" når de stekes så det må være litt rom mellom dem. 
5. stekes på 180 'c midt i ovnen i ca 12 minutter. 


tips. hvis deigen er veldig seig kan du dyppe skjeen i vann da får du den lettere av når den legges på brettet.



Håper dere har en flott dag videre og nyter godværet!

mandag 7. mai 2012

nytt middagstips

Hei.
Jeg satt på skolen og skrev bachelor for et par uker siden, så begynte plutselig å tenke på hva jeg skulle ha til middag, så når jeg først var litt på avveier tok jeg meg friheten til å sjekke facebook. Der så jeg at ikea bloggen hadde lagt ut et innlegg om tips til middag, jeg bestemte meg straks for å prøve! Oppskritfen finner du på linken: http://livethjemme.ikea.no/inspirasjon/matblogger-gjor-hverdagen-til-fest


Jeg prøvde den ut og syntes den var kjempe god, men om jeg skulle laget den igjen ville jeg ha gjort noen endringer.

- Jeg ville byttet ut kokos melken i sausen med fløte for å ikke få den kvasse smaken av tomater på boks, forresten brukte jeg rema1000 sine knuste tomater med hvitløk, nam!!

- Kokosbrødet smakte litt lite kokos så jeg ville brukt en hel boks med kokosmelk og ikke hatt i vann (da må selvfølgelig kokosmelken lunkes for at gjæren skal ta skikkelig)

- Til slutt ville jeg delt brødene litt ekstra fordi jeg synes de ble litt store i 6 eller kanskje til og med 8 deler..
Hvis du har lyst på fest middag til hverdags, da er dette en kjempe anbefaling!

PS: Jeg valgte å ha ris til som dere ser på bildet, det var kjempe godt, men pasta ville også passe til denne retten og man kan også bare ha brødet.
Vel bekomme!!


tirsdag 1. mai 2012

cake pops

Hei igjen.
For ei stund siden hadde vi besøk av et vennepar. Jeg hadde lyst å overaske med noe annerledes til dessert, ikke så lenge før hadde jeg hørt om cake pops så jeg hadde lyst å prøve det ut. jeg laget en kake til å lage cake pops, men det passer perfekt å lage hvis du har noen kakerester.


Jeg lagde kaken av rema 1000 sin brownies men hadde litt mer væske og mel i røren og stekte den i ei langpanne.
Deretter smuldret jeg hele kaken i en bolle og tilsatte en halv pakke vaniljekrem.
Jeg blandet kakesmulene og kremen til en deig og lagde små kuler av dem og satte i fryseboksen i en time.
Jeg satte i pinnene allerede før jeg frøs cake popsa men har forstått i ettertid at det kan vente til vi skal dyppe dem i sjokolade. Man kan forresten bruke sugerør i stede for grill pinner, da slippen en kanskje at pinne går gjennom kula.
Melkesjokolade er noe av det beste jeg vet! Derfor valgte jeg det som sjokolade trekk.
Når du smelter sjokolade så kan du gjøre det i mikroen, husk å rør i sjokoladen hvert 30. sekund slik at sjokoladen ikke brenner seg, eller du kan smelte i vannbad, legg da sjokoladen i en skål og skålen i ei gryte med kokende vann.
Sett sjokolade skålen på benken dypp først pinnen i sjokoladen og så i kake kulen, dypp kulen i sjokoladen og la den renne godt av igjen. dypp så cake popsen i et strøssel og sett i kjøleskapet. Jeg klippet pinnene i ulike størrelsen og satte de i et glass i kjøle skapet til de skulle spises. Nam!!